Експерти перевірили запас ходу популярних електромобілів у реальних умовах

Експерти перевірили запас ходу популярних електромобілів у реальних умовах

06 грудня 2023
0

Американські експерти порівняли реальний запас ходу електромобілів із заявленими виробниками показниками. Деякі авто перевершили всі очікування. Рейтинг опублікували на сайті Consumer Reports.

Запас ходу є одним із найважливіших показників для повністю електричних моделей. Цей показник залежить від безлічі чинників, включно з погодними умовами та стилем водіння.

Експерти провели випробування на шосе, пересуваючись із середньою швидкістю приблизно 110 км/год. Усі електромобілі мали пробіг від 3200 до 24 000 км. Температура повітря в дні тестів становила від 21 до 32 градусів за Цельсієм.

З'ясувалося, що майже половина з 22 протестованих електромобілів має скромніший запас ходу, як порівняти із заявленими характеристиками. Наприклад, пікап Ford F-150 Lightning зміг проїхати тільки 435 км замість 515 км.

Електромобілі BMW змогли перевершити свої заявлені характеристики. Седан i4 проїхав на 76 км більше, ніж вказав виробник. Попри це, найкращий показник у Mercedes-Benz EQE - 534 км проти заявлених 418 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація