Екзаменаторам сервісних центрів МВС доведеться складати іспити

Екзаменаторам сервісних центрів МВС доведеться складати іспити

29 січня 2023
0

Екзаменаторам сервісних центрів МВС України, які приймають практичні іспити у кандидатів на отримання посвідчення водія, теж потрібно буде вчитися і складати іспити. Про це повідомила прес-служба Головного сервісного центру МВС.

Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик під час зустрічі із представниками Консультативної місії Євросоюзу в Україні (EUAM Ukraine) сказав, що сервісним центрам МВС потрібно переймати передовий міжнародний досвід. Україна та EUAM Ukraine вже відновили співпрацю, яка була перервана 24 лютого 2022 року через початок повномасштабного вторгнення російських військ.

Сторони обговорили допомогу Україні у побудові системи підготовки та навчання екзаменаторів, які приймають практичні іспити у кандидатів на отримання посвідчення водія.

Зокрема, обговорювалася розробка програм навчання екзаменаторів, створення бази для їхньої підготовки та періодичного навчання, а також складання іспитів для них. Така практика існує у Литві і, як стверджується, вже довела свою ефективність.

Проведення практичних іспитів хочуть удосконалити та забезпечити їх прозорість. Цього планують досягти завдяки введенню ідентифікації кандидата у водії через FACE-ID, автоматизованого формування завдань під час практичного іспиту, трекінгу маршруту руху, електронного чек-листа, підпису даних за допомогою електронного підпису.

Коли конкретно хочуть запровадити вищезгадані нововведення - нам ще не відомо. Мабуть, їх впроваджуватимуть поступово і не всі одразу. Потрібно також очікувати на появу нових послуг онлайн від сервісних центрів МВС.

Нагадаємо, у 2022 році 62% українців успішно з першого разу склали практичний іспит на отримання посвідчення водія. А ось з теорією справа гірша. Минулого року лише 42% українців з першого разу успішно склали у сервісних центрах МВС теоретичний іспит на отримання «прав».

Всього ж у 2022 році в сервісних центрах МВС провели 776 622 теоретичні іспити на отримання «прав» та 680 036 практичних іспитів. Теорію успішно з першого разу склали 323 076 іспитів, а практику - 423 848 іспитів.

Минулого року в Україні видали 1 220 774 посвідчення водія. У тому числі 429 131 - вперше.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація