Електричний гіперкар Pininfarina Battista встановив чотири рекорди прискорення серійних автомобілів

Електричний гіперкар Pininfarina Battista встановив чотири рекорди прискорення серійних автомобілів

22 листопада 2022
0

Електричний гіперкар Pininfarina Battista з двигуном Rimac побив рекорд прискорення серійних електромобілів від 0 до 100 та 200 км/год, а також встановив рекорд гальмування.

На Дубайському автодромі електрогіперкар Battista встановив нові рекорди часу на необробленій ділянці гоночної траси, а не на смузі опору покритій VHT або PJ1 TrackBite смолами для додаткового зчеплення при розгоні. З місця він розганявся від 0 до 96,5 км/год за 1,79 с, від 0 до 100 км/год за 1,86 с, від 0 до 193 км/год за 4,49 с та від 0 до 200 км/год за 4,75 с, що робить його найшвидшим серійним електромобілем, який коли-небудь досягав таких позначок.

Попереднім найшвидшим електрокаром був Rimac Nevera, який у серпні минулого року на підготовленому дрэг-стрипі розігнався до 100 км/год за 1,9 с. Електрокар Battista побудований на трансмісії Rimac, але розрахований лише на 1900 к.с. замість 1914 к.с. як у Nevera.

Вага Battista близько 2063 кг проти 2150 кг Nevera. Оскільки обидва електричних гіперкара мають велику вагу, можливо, їх розрізняє щеплення. Pininfarina використовує Pirelli, Rimac використовує Michelin. Pininfarina заявляє, що використовує «унікальну технологію управління запуском».

На жаль, Battista не проїхав повні 400 м, тому немає можливості побачити, чи зможе Nevera наздогнати його та взяти участь у дрег-рейсингу через його більш високу максимальну швидкість.

Тим не менш, Battista вдалося встановити ще один рекорд у той самий день, встановивши світовий рекорд з найшвидшого гальмування електромобіля, розігнавшись до 100 км/год гальмівний шлях склав лише за 31 м.

Для довідки, SupercarLists каже, що у Mercedes-AMG GT Black Series 2020 року гальмівний шлях 28 м, що робить його абсолютним чемпіоном з зупинки серед серійних вуличних автомобілів. Ймовірно все через вагу: серія Black важить близько 75% ваги Battista та оснащена акумуляторною батареєю потужністю 120 кВт.год, розрахованою на 500 км автономної роботи.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація