Електромобіль Fiat 500e отримає змінні акумулятори

Електромобіль Fiat 500e отримає змінні акумулятори

09 грудня 2023
0

Stellantis стане одним із перших автовиробників, який запровадить технологію заміни батарей після підписання угоди з компанією Ample, що займається технологією заміни батарей.

У рамках партнерства дві компанії працюватимуть над інтеграцією модульного рішення Ample для заміни акумуляторів в електромобілях від Stellantis. Спершу технологію випробують на автопарку зі 100 машин. Так, сотня Fiat 500e від служби каршерінгу Free2move в Мадриді, Іспанія, буде оснащено змінними акумуляторами в 2024 році. Технологія Ample дозволяє замінити батарею менш ніж за 5 хвилин.

Модульні батареї, які будуть використовуватися на авто, були розроблені як альтернатива оригінальної батареї електромобіля. Акумулятори Ample можуть підійти до будь-якого електромобіля концерну Stellantis, не вимагаючи від автовиробника суттєвої модернізації платформи.

«Партнерство з Ample є ще одним прикладом того, як Stellantis досліджує всі шляхи, які забезпечують свободу пересування для власників електромобілів», - сказав Рікардо Стаматті, старший віце-президент підрозділу Charging&Energy.

За його словами, рішення від Ample Modular Battery має можливість запропонувати клієнтам більшу енергоефективність.

«Ми з нетерпінням чекаємо початку дії програми з нашим зірковим Fiat 500e», - додав він.

Ample може встановити станцію заміни акумулятора всього за три дні. Коли автомобіль Ample наближається до станції, він негайно розпізнається, і водій ініціює заміну батареї за допомогою спеціального мобільного додатку. Послуга може бути доступна на основі передплати, що зменшує загальну початкову вартість електромобіля.

«Ми в Ample віримо у важливість того, щоб електромобілі можуть отримати повну зарядку менш ніж за п'ять хвилин. Подібне рішення допоможе усунути перешкоди, що залишаються на шляху впровадження електромобілів. Ми з нетерпінням чекаємо співпраці зі Stellantis для розгортання нашого спільного рішення по всьому світу», - зазначається у повідомленні Ample.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація