Електромобіль Volkswagen GTI дебютує у 2026 році

Електромобіль Volkswagen GTI дебютує у 2026 році

23 грудня 2023
0

Керівник відділу дизайну німецького автовиробника Андреас Міндт у своєму Instagram повідомив, що офіційний дебют електричної версії Volkswagen GTI відбудеться у 2026 році. Він поділився ескізом оригінального Golf GTI разом із нещодавно оприлюдненим концепт-каром електричного GTI.

З моменту появи Volkswagen Golf GTI першого покоління у 1975 році, компанії вдалося продати понад 2,8 мільйона одиниць із загальної кількості понад 35 мільйонів Golf, проданих за вісім поколінь.

Перший хетчбек з приставкою GTI у назві без двигуна внутрішнього згоряння прибуде відсвяткує свою прем'єру приблизно через два роки. Відомо, що новинка кілька років буде мирно співіснувати з бензиновим хот-хетчем на конвеєрі.

Ескіз, здається, передбачає, що Volkswagen використовуватиме назву «Golf» для серійної версії ID.GTI. Джерела з Вольфсбурга повідомили, що майбутній електромобіль буде таким же просторим, як Golf і таким же доступним, як Polo.

Відомо, що новинка буде створена на новій платформі MEB Entry для передньопривідних автомобілів. Дев'яте покоління електричного Golf, який має вийти на ринок у 2028 році, буде працювати на майбутній платформі SSP.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація