Електромобілі Ford зможуть самостійно заряджатися під час руху

Електромобілі Ford зможуть самостійно заряджатися під час руху

19 серпня 2023
0

Ford подав заявку на патент пристрою, який дасть змогу заряджати електромобілі під час руху. Технологія допоможе сильно збільшити запас ходу моделей на електротязі. Про це розповіли на сайті Green Car Reports.

У патенті описуються незвичайні котушки, які можуть бути вбудовані в дорожнє покриття для бездротової передачі енергії на приймачі, встановлені на електромобілі. Так власникам електрокарів не доведеться чекати по кілька годин, поки їхній автомобіль заряджається.

Також у заявці на патент сказано, що електромобілі можуть отримати георадари, які дадуть змогу швидко знаходити котушки для підзарядки. Датчики дадуть змогу оптимізувати процес заряджання під час руху.

Якщо ця технологія знайде своє застосування, то майбутні електрокари можуть отримати акумуляторні батареї меншого розміру. Це дасть змогу знизити вагу електричних моделей і зробити їх безпечнішими.

Головна проблема цієї технології полягає у великих витратах на виробництво. Ford доведеться обладнати тисячі кілометрів доріг котушками.

Крім цього бездротові зарядки не зможуть заряджати електромобілі так само ефективно, як і традиційні зарядні станції. Проте в Ford можуть знайти розв'язання цих проблем.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація