Електромобілі Jaguar Land Rover можуть «перебратись» на платформу від Chery

Електромобілі Jaguar Land Rover можуть «перебратись» на платформу від Chery

17 квітня 2024
7

Згідно повідомлень низки китайських ЗМІ, Jaguar Land Rover використовуватиме гібридні та електричні платформи, представлені брендом Chery Exeed. Використання технологій Chery дозволить Jaguar Land Rover здешевити та прискорити розробку та випуск нових електромобілів.

Jaguar стане першим брендом, який використовуватиме електричну платформу Exeed, і може представити свою першу модель на основі цієї платформи вже в другій половині 2024 року. У той час як представник Chery заперечив укладання угоди з Jaguar Land Rover про використання платформ компанії, голова правління китайського автовиробника заявив, що два європейські бренди класу «люкс» хочуть використовувати його платформу.

Jaguar Land Rover і Chery мають глибокі зв'язки в Китаї та керують спільним підприємством у пропорції 50:50 з 2012 року. Вони виробляють такі моделі, як Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport і Jaguar XFL.

Британський автовиробник прагне стати виключно електричним брендом до 2030 року. Залишається незрозумілим, чи будуть майбутні моделі JLR, побудовані на новій платформі від бренду Exeed, доступні за межами Китаю, чи вони продаватимуться лише на місцевому ринку.

Угода про спільне використання платформи між Jaguar і Chery не буде першою угодою такого роду між європейським автовиробником і китайським автовиробником. Volkswagen інвестує 700 мільйонів доларів у придбання 4,99% акцій Xpeng і працюватиме з компанією над розробкою двох нових електромобілів для китайського ринку. Stellantis також інвестує 1,5 мільярда доларів у Leapmotor, щоб отримати 20% акцій китайського автовиробника.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Oleg_H  

От вам і китайці...
Щось мені здається, що з німецькою трійкою скоро буде як з Нокіа

+12-3ВІДПОВІСТИ  
Merv  

Oleg_H, Так казали і коли Тесла на ринку почала відгрзати ринок, але щось німці так і не зникли. А Китайська диктатура використовуючи дешеву робочу силу і демпінгуючи таким чином ціну побрикаються кілька років, вдаряться у регулювання ринку і затихнуть на своїй ніші

+2-9ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

Merv, Дешева китайська робоча сила на сьогодні абагато дорожче як у нас.
А на рахунок авто час покаже. Побачимо

+5ВІДПОВІСТИ  
avtoman  

Хлам твої китайські авто були і останутся,а за німців не переживай хто знае шо таке німець ні коли не пересяде на хлам з китаю.

+3-6ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

avtoman, "ні коли" пишеться разом.
Колись так само про корейців говорили, що хлам. Китайці просто викуплять німців і все. І авто у них зараз вже на рівні корейців. Років 5-10 з такими темпами і вже німці будуть доганяти китайців, бо тупо не зможуть конкурувати по ціні.

+9-3ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

Цікаво, чому не Тата? Індуси ж володіють Ягуаром/Ленд Ровером...

+1-1ВІДПОВІСТИ  
limon4ik  

Ford_V8, 50% у Тати та 50% у Чері, якщо не помиляюсь

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація