Електромобілі Volkswagen зможуть забезпечувати електроенергією будинок

Електромобілі Volkswagen зможуть забезпечувати електроенергією будинок

08 грудня 2023
0

Volkswagen презентував нову функцію своїх електромобілів під назвою «Автомобіль до дому», яка додає двонаправлену зарядку до електричних моделей лінійки ID. Це означає, що тепер електромобілі Volkswagen зможуть живити домогосподарство протягом двох днів, використовуючи енергію, що зберігається в їхніх акумуляторах.

Ця функція буде доступна як для нових, так і для вже випущених електромобілів через після оновлення програмного забезпечення. Однак нова опція сумісна виключно з моделями, оснащеними акумулятором ємністю 77 кВт.год. Ще одна деталь полягає в тому, що двонаправлена зарядка наразі працює лише з домашньою електростанцією S10 E Compact DC від HagerEnergy GmbH, хоча пізніше буде адаптована підтримка більшої кількості пристроїв.

За даними Volkswagen, середнє споживання енергії в домогосподарстві становить близько 30 кВт.год, а це означає, що електромобілі потенційно можуть задовольнити потреби будинку в електроенергії протягом двох днів. У будь-якому випадку блок управління не дасть розрядити акумуляторну батарею нижче 20%, щоб авто мало ще певний запас ходу.

У поєднанні з домашньою електростанцією, інтегрованою системою управління енергією в домі від HagerEnergy GmbH і системою сонячних панелей, функція «Автомобіль до дому» дозволяє власникам Volkswagen забезпечувати свої домогосподарства екологічною енергією. Це можливо, якщо акумуляторна батарея електромобіля заряджається від сонячної енергії та повертає її додому, коли це потрібно, наприклад, у похмурі дні, коли сонячні панелі працюють не так ефективно.

У Volkswagen зазначають, що компанія є одним із перших постачальників послуги двонаправленої зарядки на основі європейського стандарту зарядки постійним струмом CCS (Combined Charging System).

Джерело: Autogeek
Фото: Volkswagen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація