Електромобіль KIA EV6 подорожчав відразу на $7100

Електромобіль KIA EV6 подорожчав відразу на $7100

13 листопада 2022
0

Дефіцит компонентів, зростання цін на сировину та логістичні послуги, а також високий попит на електромобілі в західних країнах призводять до того, що ціни на них стрімко зростають навіть у масштабі рекомендованих значень, не кажучи про реальні ринкові. Один із останніх прецедентів - це KIA EV6, який зі зміною модельного року в США зріс у ціні одразу на $7100 до $49795.

Наблизившись до психологічно важливого рівня $50000 за машину, цей електромобіль втратив статус відносно доступного і при цьому практичного за мірками американських клієнтів, як пояснює The Verge. У зазначену суму входить вартість доставки ($1295) до дилера, але погоди це не робить, оскільки KIA EV6 торішнього зразка пропонувався у початковій комплектації Light за $42695 з урахуванням доставки. Тепер на роль початкової комплектації KIA EV6 призначена дорожча Wind, та й рекомендована ціна зросла майже до $50000. Деякою втіхою для покупця може бути збільшення запасу ходу, що декларується виробником, але в цій сфері практичні показники можуть сильно поступатися заявленим.

Інфляція розганяє ціни на електромобілі в США, як пояснює джерело, адже ще недавно виробники були готові пропонувати за ціною менше $40000 навіть великі моделі типу пікапів Ford F-150 Lightning, але тепер його можна замовити, маючи щонайменше $59000 на банківському рахунку. Tesla, що лідирує на світовому ринку, з початку року неодноразово підвищувала ціни на свої електромобілі, посилаючись на зростання витрат, пов'язаних з купівлею сировини для акумуляторів і конструктивних елементів кузова. Ціни в середньому по модельному ряду зросли на $6000, а старші моделі запросто додавали $5000 за раз.

Вторинний ринок і не думав відставати від первинного. За рік у США ціни на старі електромобілі зросли на 54%, тоді як у сегменті машин з ДВЗ приріст обмежився 10%. На первинному ринку ще залишаються пропозиції в діапазоні менше $30 000, але вони відносяться до Chevrolet Bolt EV та Nissan Leaf - компактних моделей з досить скромним запасом ходу без підзарядки. Програма субсидування продажів електромобілів у США, прийнята строком на десять років, на першому етапі може дискредитувати ті моделі електромобілів, які збираються за межами країни або використовують високу частку компонентів із держав, у яких із США немає угоди про вільну торгівлю. Корейські автовиробники цими обмеженнями серйозно стурбовані, вони зараз активно готуються розпочати будівництво підприємств зі збирання електромобілів у США, але одночасно докладають зусиль до лобіювання пільг собі на найближчі кілька років, поки локальні майданчики не приступлять до збирання машин.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація