Електромобілі можуть спровокувати глобальне безробіття

Електромобілі можуть спровокувати глобальне безробіття

15 серпня 2022
0

Через те, що випуск електромобілів вимагає набагато менше трудових витрат, ніж виробництво авто з традиційним ДВЗ, тисячі людей у ??майбутньому можуть залишитися безробітними. Цього висновку дійшли вчені, аналітики, а також представники автомобільної промисловості.

Так, наприклад, у компаніях Ford і Volkswagen підрахували, що при виробництві електрокарів застосовується в середньому на 30% менше робочої сили, ніж при випуску автомобілів із бензиновими силовими установками, причому марка Ford вже запланувала скоротити через це 8 тисяч працівників.

Схожі цифри наводять експерти консалтингової компанії AlixPartners, а також науковці Інституту економічної політики Вашингтона. За інформацією перших, для виготовлення електродвигунів та акумуляторів потрібно на 40% менше трудових витрат, ніж на випуск моторів і трансмісій для машин із ДВЗ. Другі підрахували, що якщо частка продажів електромобілів на авторинку США перевищить 50%, то американським брендам доведеться скоротити 75 тисяч робочих місць.

Крім того, про ризик нової хвилі можливого безробіття також повідомили і в Boston Consulting Group. Там вважають, що остаточний перехід на електрокари в Європі (запланований на 2030 рік) призведе до скорочення понад півмільйона робітників.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація