Електричне повітряне таксі Hyundai S-A2 показали офіційно

Електричне повітряне таксі Hyundai S-A2 показали офіційно

10 січня 2024
0

Аерокосмічний підрозділ Supernal компанії Hyundai представив свою другу концепцію транспортного засобу з вертикальним зльотом і посадкою на виставці CES 2024.

Hyundai S-A2 базується на платформі концепції S-A1, що вперше побачив світ у 2020 році. За останні чотири роки повітряне таксі перетворилось на більш комплексну та готову до виробництва машину.

Новинка оснащена вісьмома поворотними гвинтами, які дозволяють S-A2 розвивати крейсерську швидкість у 193 км/год і підніматися на висоту до 457 метрів. У Hyundai кажуть, що його серійні повітряні таксі спочатку будуть розраховані на короткі поїздки від 40 до 64 км.

У Hyundai впевнені, що ротори S-A2 створюватимуть лише 65 дБ під час зльоту та 45 дБ під час руху. У салоні машини передбачено чотири місця для пасажирів. Усі вони виготовлені з авіаційних енергопоглинаючих матеріалів для безпеки.

«S-A2 - це справжнє втілення «автомобільної техніки та аеронавтики», - сказав Люк Донкервольке, головний дизайнер Hyundai Motor Group.

Хоча концептуальний транспортний засіб наразі не працює для пасажирських рейсів, Supernal влаштував демонстрацію роботи новинки на автостоянці Diamond у конференц-центрі Лас-Вегаса.

На цій виставці відвідувачі CES 2024 мають можливість випробувати симуляцію польоту над Лос-Анджелесом, надаючи їм уявлення про те, як ця технологія може спростити міський транспорт.

Supernal каже, що зараз працює над вдосконаленням концепції S-A2, щоб підготувати її до сертифікації. Він каже, що його транспортний засіб розроблений відповідно до стандартів польотів у всьому світі, і він хоче додати модульні інтер'єри та знімні акумуляторні блоки, коли ця технологія стане доступною. Очікується, що повітряне таксі буде готове до виходу на ринок у 2028 році.

Джерело: Autogeek
Фото: Autoevolution

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація