Електричний кросовер Alfa Romeo Milano викликав політичний скандал

Електричний кросовер Alfa Romeo Milano викликав політичний скандал

12 квітня 2024
2

Міністр промисловості Італії розкритикував Stellantis через те, що концерн анонсував виробництво першого електричного кросовера Alfa Romeo за кордоном, заявивши, що рішення автовиробника порушило італійське законодавство.

Бренд Alfa Romeo, який належить Stellantis, представив у середу свій новий невеликий кросовер Milano, названий на честь міста Мілан, де в 1910 році була заснована Alfa Romeo. Автомобіль буде вироблятись на заводі в місті Тихи в Польщі, і це перша модель Alfa Romeo, яку повністю випускатимуть за межами Італії.

«Автомобіль під назвою Milano не можна виробляти в Польщі. Це заборонено італійським законодавством», - сказав Адольфо Урсо в Турині, посилаючись на законодавство 2003 року, яке спрямоване проти продуктів «італійського звучання», які фальшиво претендують на італійські.

За його словами, цей закон передбачає, що ви не можете давати вказівки, які вводять споживачів в оману. Отже, автомобіль під назвою Milano має бути вироблений в Італії. В іншому випадку він дає оманливу інформацію, що заборонено італійським законодавством.

У Stellantis відмовились від коментарів. Скарга Урсо є черговим кроком у дискусії між урядом прем'єр-міністра Джорджії Мелоні та автомобільним концерном, оскільки обидві сторони ведуть переговори щодо плану збільшення виробництва автомобілів у Італії до мільйона одиниць.

У законі, згаданому Урсо, забороняється представляти іноземний продукт як такий, що походить з Італії. Як правило, його застосовують проти продуктів харчування.

Раніше генеральний директор Stellantis Карлос Таварес повідомив, що виробництво Milano в Польщі, а не в Італії, дозволить знизити роздрібну ціну машини на 10 000 євро.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Aльфа  

Де на фото взагалі побачили Альфу ? Вальтер Де Сильва, Джорджетто Джуджаро, Пинифарина це бачили ?

ВІДПОВІСТИ  
mavrx5  

Aльфа, бачили

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація