Електричний Mercedes-Benz EQG випробували на бездоріжжі

Електричний Mercedes-Benz EQG випробували на бездоріжжі

28 листопада 2023
0

Mercedes-Benz EQG, повністю електрична версія культового G-Class або «Ґелендеваґен», був представлений у вигляді концепту два роки тому. Тепер генеральний директор компанії Ола Калленіус показав, на що здатний автомобіль.

З відеоролика (нижче) стає зрозумілим, що Mercedes-Benz EQG отримає так звану функцію G-Turn, яка дозволяє машині здійснювати танковий поворот на 360 градусів. Сьогодні цим вже не здивувати, оскільки китайський BYD YangWang U8 та інші моделі теж здатні виконувати цей трюк.

Перші оглядачі концепту Mercedes-Benz EQG підтверджували, що на центральній консолі було дві спеціальні кнопки. Одна призначена для G-Turn, а призначення іншої розкрили лише зараз.

Приблизно на дев'ятій хвилині Калленіус включає функцію G-Turn і здійснює повний поворот на 360 градусів, натискаючи лівий перемикач під кермом. Потім він каже, що на центральній консолі є ще одна кнопка, яка після натискання може підштовхнути автомобіль на бездоріжжя, щоб допомогти йому об'їхати перешкоди без потреби возитися з керуванням кермом.

Очікується, що автомобіль може бути запущений у виробництво в Австрії на початку 2024 року, але це ще не підтверджено і Mercedes-Benz ще не оголосив офіційну дату запуску

Німецький автовиробник також працює над зменшеною електричною версією G-Class, яку генеральний директор марки назвав Little G. За чутками, автомобіль дебютує у 2026 році.

Джерело: iXBT.com
Фото: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація