Електричний пікап Toyota Hilux готується до офіційного дебюту

Електричний пікап Toyota Hilux готується до офіційного дебюту

27 березня 2024
2

Японський автовиробник планує представити електричний варіант пікапа Toyota Hilux до кінця 2025 року. Нагадаємо, що в 2022 році на святкуванні 60-річчя автовиробника в Таїланді була продемонстрована електрична концептуальна версія популярного пікапа.

Цього тижня Норіакі Ямасіта з Toyota Thailand підтвердив, що серійна версія електричного пікапа вже не за горами. Однак Ямасіта не уточнив, де будуть виготовляти електричний Hilux BEV.

Він також зазначив, що перш ніж почати виробництво, пікап пройде випробування в курортному місті Паттайя, розташованому на сході Таїланду. Очікується, що наступного місяця місто отримає близько 12 електричних пікапів, які будуть використовуватися у різних комунальних службах в популярному туристичному місці.

Оголошення Toyota з'явилося через кілька днів після того, як уряд Таїланду оголосив, що його конкурент Isuzu вироблятиме електричну версію свого пікапа D-MAX у Таїланді, починаючи з 2025 року.

Цікаво, що зараз Toyota контролює близько 30 відсотків європейського сегменту пікапів. Еммануель Боне, керівник підрозділу комерційних автомобілів на континенті, нещодавно повідомив, що автовиробник отримав запити щодо електричного пікапа від відданих корпоративних клієнтів марки.

У підсумку він сказав, що компанія вивчає перспективи представлення електричного Hilux для європейських споживачів. За його словами, Toyota дотримується «багатоканального підходу», який пропонує покупцям різноманітні силові агрегати, включаючи електричні версії, двигуни внутрішнього згоряння, гібридні та навіть водневі модифікації.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Alec77  

Що це, а-ля 80-тие.

+1ВІДПОВІСТИ  
OmarH  

Alec77, перевозити навоз саме те, що треба.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація