Електричний Saab Rover представлено у вигляді концепту

Електричний Saab Rover представлено у вигляді концепту

11 лютого 2024
0

Хоча бренд Saab можна вважати неіснуючим і малоймовірним до відродження, це не завадило старшому дизайнеру з Lucid Motors, Грімо Гервексу, уявити розкішний позашляховик майбутнього під шведським брендом.

Цей концепт був розроблений Гервексом, який також близько 18 місяців тому презентував цікавий концептуальний седан Range Rover Vision Travel. Хоча його нова робота мало що має спільного з моделями Saab минулих років, в ньому є відомі елементи бренду, такі як мінімалістична форма і прості лінії.

Концептуальний Saab Rover, будучи електромобілем, відмовляється від традиційної решітки радіатора на користь великої панелі кольору кузова з виділеною назвою Saab і вузькими світлодіодними фарами. Нижче розташована елегантна чорна смуга, що додає мінімалістичності, але водночас привертає увагу.

Зважаючи на те, що це концепт, дизайнер зміг оснастити позашляховик невеликими камерами заднього виду замість традиційних бічних дзеркал. Стійки також були приховані за лобовим склом та бічними вікнами, що додатково підкреслює лаконічний дизайн. Автомобіль також отримав потужний комплект коліс.

Попри те, що Saab давно пішов з ринку, компанія, яка купила його активи та завод у Тролльхеттані, Швеція, нещодавно отримала важливий «рятувальний круг», який може призвести до появи на ринку моделі Emily GT EV. Автомобіль був представлений минулого року, перш ніж NEVS була «заморожена» власником Evergrande Group, але у грудні була придбана канадським стартапом EV Electra.

Джерело: SPEEDME
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація