Електрифікований суперкар Aston Martin Valhalla засвітився під час тестів

Електрифікований суперкар Aston Martin Valhalla засвітився під час тестів

23 грудня 2023
0

Сайт Motor1 опублікував знімки прототипу Aston Martin Valhalla, серійну версію якого обіцяють показати протягом 2024 року. Перший гібридний суперкар бренду вперше з'явився на публіці в 2019 році під кодовою назвою AM-RB 003. Наразі Valhalla проходить випробування на трасі у Сільверстоуні, де й були зроблені ці фото.

Суперкар оснащений 4,0-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом та трьома електромоторами (два на передній осі, один вбудований у коробку передач). Сукупна потужність силової установки - 1012 к.с. Привід - повний.

Як бачимо на фото, Valhalla оснащений великим набором активних аеродинамічних елементів. Зокрема, масивним регульованим заднім антикрилом. Як показали багатогодинні випробування в аеродинамічній трубі, з активними крилами спереду і ззаду, як у гоночному AMR23, та невеликими жалюзі біля задніх коліс, притискна сила досягає 600 кг на швидкості 240 км/год.

Виробництво Aston Martin Valhalla розпочнеться у 2024 році. Тираж супергібриду обмежений 999 одиницями. Ціни поки не озвучені. У будь-якому випадку, Valhalla буде дешевшою за Valkyrie з її 3,5 мільйонами доларів.

Перший повністю електричний Aston Martin вийде на ринок у 2025 році. Електромобілі бренду використовуватимуть спеціальну електричну архітектуру, розроблену фахівцями компанії.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація