Елітна автокласика: Talbot-Lago шукає нового власника

Елітна автокласика: Talbot-Lago шукає нового власника

08 червня 2024
0

Зіркою аукціону Broad Arrow Auctions стане чудовий за своєю красою Talbot-Lago T150 C Lago Speciale Teardrop Coupe Figoni&Falaschi 1938 року. Аукціон відбудеться 14-15 серпня в американському Монтереї, Каліфорнія.

Прекрасний зразок стилю Art Deco, створений наприкінці 30-х років знаменитим французьким кузовним ательє Figoni&Falaschi, був побудований на замовлення фінансиста та гонщика-аматора Антуана Шуманна (Antoine Schumann). Він отримав машину в січні 1939 року, заплативши солідну на той час суму 165 тисяч французьких франків. Унікальність цього екземпляра полягає в тому, що це єдиний автомобіль з кузовом Teardrop Coupe, збудований ательє Figoni&Falaschi на шасі моделі T150 C Lago Speciale.

У роки війни автомобіль був надійно захований від нацистів, а після визволення Франції знову виїхав на дорогу. До 1947 року машина знаходилася у власності Шуманна, а потім була продана Фредеріку Дамману, власнику магазинів одягу Magasins Butch та гонщику-аматору. Він перефарбував машину у сірий колір і вирушив на Гран-прі Бельгії 1948 року. Автомобіль брав участь у престижних 24-годинних перегонах у Спа в класі машин з об'ємом двигуна 4 літри та здобув блискучу перемогу у цій категорії.

Talbot-Lago був ретельно відреставрований майстрами RM Auto Restorations. Кузов був пофарбований у глибокий чорний колір, оригінальна шкіра кольору тютюну була оновлена в тому ж відтінку, а оригінальне дерев'яне оздоблення було збережено та відполіровано.

Оригінальний двигун та механічні компоненти, відповідні номерам, були ретельно відновлені.

Змінивши кілька власників, у 2010 році Talbot-Lago було продано на аукціоні в Монтереї американському колекціонеру за $4,62 млн. Протягом останніх 14 років машина була частиною чудової колекції раритетів на західному узбережжі Сполучених Штатів. З урахуванням зростання вартості антикварних автомобілів сьогодні за цей чудовий екземпляр французького дизайну планують виручити від 6,5 до 8,5 млн доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація