Ентузіаст створив перший у світі Ford Mustang GT з повним приводом

Ентузіаст створив перший у світі Ford Mustang GT з повним приводом

30 грудня 2023
0

Автомобільний ентузіаст та інженер-механік за професією Тім Роман із Міннесоти (США) доопрацював Ford S550 Mustang GT 2017 року випуску, оснастивши його системою повного приводу.

Він придбав автомобіль у 2019 році та кілька років досліджував його трансмісію, і чи вистачить місця для додаткових деталей, якими Роман планував доповнити конструкцію. За його словами, система повного приводу вийшла механічно схожою на ту, що використовується в інших седанах із поздовжнім розташуванням двигуна. Її роздавальна коробка передає потужність на диференціал, встановлений поруч із масляним піддоном.

Набір деталей майстер взяв від різних виробників. Так, використано шестиступінчасту механічну коробку передач TR6060, диференціал від Toyota Hilux, роздавальну коробку Borg Warner з регульованим розподілом крутного моменту, яка встановлюється на старі повнопривідні Dodge Chargers. А решта запчастин виготовлена за індивідуальним замовленням.

Для того, щоб все вмістити у вільному просторі, деякі елементи довелося поміняти місцями. Однак результат того коштував, адже візуально спорткар не змінився, а ось його можливості - суттєво. Зупинятися на цьому Тім Роман із Міннесоти не планує. Наступний крок - встановлення нагнітача чи подвійної турбіни.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація