Естонія заборонила ввозити каністри із російським бензином

Естонія заборонила ввозити каністри із російським бензином

07 лютого 2023
0

Влада Естонії з 6 лютого заборонила водіям ввозити на територію країни бензин із РФ у каністрах. Про це повідомляє прес-служба уряду Естонії.

«Перехідний період санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти нафтопродуктів із російської федерації, завершився 5 лютого, а їх закупівлю і ввезення на територію Європейського союзу буде заборонено з понеділка», - йдеться у повідомленні.

Керівник служби із заборон і обмежень, що представляє сферу захисту суспільства при митному відділі Податково-митного департаменту, Пірет Тінкус наголосила, що нафтопродукти з Росії забороняється з 6 лютого купувати, ввозити і передавати. Також до списку заборонених товарів входить паливо.

«На сьогоднішній день приблизно у 80% легкових автомобілів при першому перетині кордону з Естонією є 10-літрова каністра з паливом, крім стандартного заправленого паливного бака в машині», - зазначила вона.

Виходячи з правових актів, мешканець ЄС може купити паливо в Росії у разі, якщо воно необхідне для завершення поїздки й повернення на територію ЄС.

Тобто пасажир має право ввозити до ЄС пальне, яке перебуває в стандартному паливному баку транспортного засобу і призначене для використання в ньому.

«У ЄС забороняється ввозити пальне в каністрі, яке було куплено в Росії, оскільки таке ввезення не відповідає основній меті, тобто завершенню поїздки», - сказала Тінкус.

Вона наголосила, що заборона на ввезення товарів у каністрах під час в'їзду з Росії діє однаково у всіх державах Балтії та у Фінляндії.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація