Естонія змінює концепцію громадського транспорту

Естонія змінює концепцію громадського транспорту

08 листопада 2023
0

Міністр регіонального розвитку Естонії Мадіс Каллас анонсував відмову від безплатного громадського транспорту. Країна робить нову ставку на його зручність.

«Для людей більше не видається переконливою ідея, що найбільшу проблему громадського транспорту можна вирішити, зробивши його безплатним. Я не кажу, що безплатний громадський транспорт був помилкою або що його не слід намагатися впроваджувати, але головна мотивація людей до використання громадського транспорту полягає в іншому. Для людей працездатного віку найважливішим критерієм є можливість заощадити час, тобто їм потрібний швидший та зручніший транспортний зв'язок», - написав міністр у колонці для Postimees.

Влада Естонії сподівається модернізувати громадський транспорт таким чином, щоб він міг конкурувати з особистим автомобілем.

Для цього планують запровадити єдиний білет, покращити доступність зупинок, забезпечити розумний час на пересадку, ущільнити графіки та створити нові маршрути.

«Давно очікувалося, що в Естонії буде створено єдину квиткову систему, за якої людина зможе подорожувати як поїздом, так і автобусом за одним квитком. Для цього планується розробити програмне забезпечення для єдиної квиткової системи, зокрема створити застосунок-планувальник подорожей, який враховував би різні види транспорту та за допомогою якого люди змогли б легко планувати свої поїздки», - написав міністр.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація