Euro NCAP провела серію нових краш-тестів

Euro NCAP провела серію нових краш-тестів

01 червня 2024
0

Euro NCAP опублікував результати перевірки Volkswagen Tiguan, Renault Scenic E-Tech, мінівенів Maxus MIFA 7 й Ford Tourneo Custom та електромобілів Zeekr 001 й Zeekr X.

Volkswagen Tiguan - один з найпопулярніших сімейних кросоверів в Європі. У 2023 році було продано приблизно 169 000 одиниць Tiguan, тому кросовер потрапив у десятку лідерів продажів під номером 8. Як повідомляє Euro NCAP, модель чудово пройшла усі перевірки й набрала 5 зірок.

Відмінний результат також продемонстрував електричний мінівен Maxus MIFA 7, який влітку почне продаватись в Європі. Він був створений підрозділом, що належить SAIC Motor. Модель має батареєю на 90 кВт.год, що здатна забезпечити 479 км запасу ходу.

Водночас Ford Toureno Custom пройшов тест на скромніший бал. Він значно доступніший за свого китайського конкурента, адже є легковим варіантом фургона Ford Transit Custom. Фургон від Ford отримав лише 3 зірки від експертів у стандартному виконанні й 4 зірки з додатковим пакетом безпеки.

Однак, найбільш інтригуючим виявися результат двох моделей від китайського бренду Zeekr, який з'явився у 2021 році. Лінійка автовиробника поки налічує лише три моделі, проте вони мають чудовий показник продажів в Китаї.

Результат перевірки розкішного хетчбека преміумкласу Zeekr 001 та компактного кросовера Zeekr X виявився відмінним. Обидві моделі приємно вразили експертів й отримали 5 зірок.

До того ж електромобілі також оцінили за рейтингом Green NCAP, де вони показали найкращі оцінки: Zeekr 001 - 95%, а Zeekr X - 96%. Також, відповідно до протоколів випробувань 2022 року, експерти додатково перевірили Renault Scenic E-Tech. Як і його брат - Renault Megane E-Tech, він отримав 5 зірок.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Autoevolution

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація