Європарламент посилив екологічні правила для виробників вантажівок та автобусів

Європарламент посилив екологічні правила для виробників вантажівок та автобусів

25 листопада 2023
0

Слідом за Єврорадою, Європарламент на засіданні 21 листопада підтримав нові правила щодо цільових показників шкідливих викидів для великовантажних автомобілів, встановлених раніше Єврокомісією. Вони наказують виробникам скоротити шкідливі викиди на 45% вже до 2030 року, на 65% - до 2035 року та на 90% - до 2040 року.

З 2030 року всі міські автобуси, що продаються в ЄС, повинні бути екологічно чистими. Що ж до міжміських автобусів, то їх прирівняли до туристичних та вантажівок. Відстрочку - до 2035 року - дали і автобусам, які працюють на біометані.

Однак у Міжнародному союзі автомобільного транспорту (IRU) назвали такі цілі нереалістичними. Необхідна для цього інфраструктура навряд чи з'явиться у коротко- або середньостроковій перспективі. І річ навіть не в кількості зарядних станцій, а у відсутності загальноєвропейської чи регіональних програм з модернізації електромереж.

За даними Європарламенту, близько 25% усіх парникових газів, що виділяються автомобілями в ЄС, припадає на великовантажний транспорт - вантажівки та автобуси, що становить 6% усіх парникових газів у Євросоюзі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація