Європарламент закликав не конфіскувати у росіян автомобілі

Європарламент закликав не конфіскувати у росіян автомобілі

10 листопада 2023
0

Європейські депутати ухвалили резолюцію, в якій вимагають посилити санкції проти Росії, але водночас закликали країни Євросоюзу не конфіскувати особисті речі та автомобілі у росіян, які в'їжджають до ЄС. На думку парламентарів, конфіскація особистих речей «дискредитує мету та інструмент санкцій».

«Європарламент закликає Єврокомісію переглянути свою інтерпретацію санкцій, що веде до вилучення та конфіскації предметів та транспортних засобів лише для особистого використання; наголошує, що таке надмірне дотримання дискредитує мету та інструмент санкцій», - йдеться у резолюції.

Крім цього, резолюція містить заклик до розширення санкцій проти Росії. Зокрема, депутати виступають за повну заборону на продаж та огранювання алмазів російського походження, а також закликають до введення санкцій щодо російської алмазодобувної групи компаній «Алроса».

Крім того, ЄП закликав Євросоюз працювати з країнами G7 над зниженням цін на російську нафту та нафтопродукти, запровадженням повної заборони на імпорт російського зрідженого природного та вуглеводневого газу, а також палива та інших нафтопродуктів з країн, що не входять до ЄС, якщо ці продукти були вироблені із використанням російської нафти. Також пропонується заборонити експорт російської нафти та ЗПГ через територію ЄС.

Крім цього, депутати закликали запровадити цінові та об'ємні обмеження на імпорт російських та білоруських добрив, розширити обмеження щодо імпорту алюмінію, запровадити санкції проти всіх великих російських нафтових компаній, Газпромбанку, їхніх дочірніх компаній, їхнього керівництва, а також проекту «Арктик СПГ 2».

Крім того, ЄП закликав розширити обмеження на страхові послуги для танкерів, якщо вони використовуються для експорту російської нафти, а також заборонити продаж танкерів Росії.

Також депутати закликали європейські країни якнайшвидше знайти правові шляхи, які дозволять конфіскувати заморожені російські активи, щоб використати їх для відновлення України.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація