Фернандо Алонсо перейде до Aston Martin

Фернандо Алонсо перейде до Aston Martin

06 серпня 2022
0

Буквально тиждень тому про завершення кар'єри оголосив чотириразовий чемпіон Формули-1 Себастьян Феттель, котрий виступає за команду Aston Martin Aramco Cognizant F1. Тепер стало відомо, хто замінить його в сезоні 2023 року - це не хто інший, як Фернандо Алонсо.

Іспанець уже підписав багаторічний контракт із «Астоном», і сторони навіть встигли обмінятися компліментами. Алонсо назвав новий колектив «найзахопливішою командою чемпіонату», а той, у свою чергу, нагадав про гоночну майстерність пілота.

У Фернандо Алонсо дійсно багатий послужний список. З 2010 по 2014 рік він виступав за Ferrari, а наступні роки провів у McLaren та Alpine.

Крім того, Алонсо приймав участь у FIA WEC і «24 годинах Ле-Мана» за Toyota Gazoo Racing - причому і там і там посів перше місце, - а також брав участь у WeatherTech SportsCar Championship, Індикарі та ралі-рейді «Дакар», хоча і менш результативно. У Формулі-1 Алонсо виграв 32 гонки та 98 разів піднімався на подіум.

Що стосується Aston Martin Aramco Cognizant F1, цього сезону справи у команди йдуть не дуже. Колектив знаходиться у хвості десятки, за очками обганяючи лише Williams Racing. Команда BWT Alpine F1, за яку зараз виступає Алонсо, займає четверту сходинку, і розрив між ними досить значний: 99 очок проти 20.

Джерело: Aston Martin Aramco Cognizant F1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація