Ferrari 250 GT продали за рекордну суму

Ferrari 250 GT продали за рекордну суму

20 серпня 2024
0

На аукціоні RM Sotheby's, що пройшов у минулий вікенд, в американському Монтереї перший екземпляр Ferrari 250 GT SWB California Spider з кузовом ательє Scaglietti продали за рекордну суму в $17,055 млн.

З усіх моделей Ferrari лише кілька є більш культовими, ніж сімейство 250. Автомобіль мав величезний успіх у перегонах у 1950-х роках, і каліфорнійський імпортер Джон фон Нейман запропонував Ferrari побудувати версію з відкидним верхом, на якій можна було б брати участь у перегонах, а потім їхати додому. Так з'явилася версія 250 GT LWB California Spider, випущена тиражем лише 50 екземплярів.

Потім Ferrari вирішила іншу California Spider на основі укороченої версії (SWB) з колісною базою 2400 мм. Таких машин зібрали всього 56 екземплярів, і цей конкретний екземпляр, з номером шасі 1795 GT, був першим із них.

Крім того, саме ця модель була представлена в експозиції Ferrari на престижній автомобільній виставці в Женеві в березні 1960 року, перш ніж його відправили назад на завод, оснастили чорним салоном і передали першому власнику.

Він проїхав декількома відомими трасами, включаючи «Нюрбургринг», перш ніж був проданий і вирушив до Сполучених Штатів. Потім протягом наступних десятиліть він змінив ще кілька власників, включаючи керівника Phillip Morris, перш ніж у 2008 році опинився у приватній колекції.

Але не тільки той факт, що це перший виготовлений Ferrari 250 GT SWB California Spider, робить його особливим. Це також один із лише трьох примірників, оснащених гоночною версією знаменитого двигуна Ferrari Tipo 168 V12. Крім того, у нього рідкісні закриті фари та заводський жорсткий дах. У комплекті до автомобіля йде сертифікат справжності Ferrari Classiche, який підтверджує, що має оригінальний двигун, коробку передач і ходову частину.

Джерело: Авто Центр
Фото: RM Sothebys

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація