Ferrari не поспішатиме з переходом на електромобілі і збереже в асортименті гібриди

Ferrari не поспішатиме з переходом на електромобілі і збереже в асортименті гібриди

21 червня 2022
0

Минулого тижня керівники Ferrari розповіли про те, як легендарна італійська марка має намір розвивати бізнес в умовах переходу на електротягу. Остання, як можна судити за планами компанії, не така безальтернативна, як намагаються представити деякі конкуренти. Принаймні, до 2030 Ferrari збереже в своєму асортименті до 40% гібридів, хоча їх розквіт доведеться на 2025 рік, коли вони зможуть зайняти до 55% обсягів продажів.

За даними Reuters, до середини десятиліття електромобілі будуть формувати до 5% обсягів продажів Ferrari, нехай і виключно за рахунок першої та єдиної моделі, яка існуватиме на той момент. Зате до кінця десятиліття частка електромобілів зросте до 40%. Гідридам відводиться особливе місце, вже минулого року вони займали 20% продажів, і до кінця десятиліття їхня частка не опуститься нижче 40%.

Легко визначити, що машини з ДВЗ навіть у 2030 році будуть формувати до 20% обсягів продажів Ferrari, хоча і не факт, що в наступному десятилітті вони будуть використовувати як паливо звичний бензин. Як і конкуруюча Lamborghini, компанія Ferrari робить ставку на спеціальні екологічно чисті синтетичні види палива, які дозволять власникам потужних спорткарів експлуатувати ДВЗ без особливої ??шкоди для довкілля.

Власне, і кросовер, що представляється у вересні цього року Purosangue (від італ. «чистокровний») буде оснащуватися 12-циліндровим ДВЗ, хоча надалі Ferrari збирається виділяти достатньо ресурсів для розробки власних тягових електродвигунів, інверторів і навіть батарейних блоків. Зараз компанія вже співпрацює з чотирма постачальниками акумуляторів у сфері розробки передових батарей, включаючи електроліт, що використовують твердотільний.

Чим Ferrari точно не збирається займатися, так це розробкою власної операційної системи – це можна доручити стороннім компаніям. У період з 2023 до 2026 року італійська марка має намір представити 15 нових моделей, серед них буде як мінімум один електромобіль.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація