Ferrari спробувала засудити покупця репліки суперкара 430 Scuderia

Ferrari спробувала засудити покупця репліки суперкара 430 Scuderia

22 жовтня 2023
1

Компанія Ferrari програла суд, на якому намагалася отримати 2,1 мільйона євро компенсації у продавця автомобілів з іспанської провінції Ла-Корунья. Предметом позову стала придбана іспанцем репліка автомобіля Ferrari 430 Scuderia, побудована на базі бюджетного американського купе Ford Cougar. Крім величезного штрафу, італійська компанія вимагала для господаря псевдоферарі ще рік тюремного ув'язнення.

Іспанець придбав перероблений з Ford у Ferrari автомобіль ще в жовтні 2018 року - він використав його як службовий транспорт і, заодно, як пересувний рекламний щит для свого автосалону. Підприємець обклеїв купе рекламою під назвою своєї компанії заради привернення уваги, але претензії у знаменитої марки з Маранелло виникли аж ніяк не до цього.

Італійський виробник подав до суду на іспанця за те, що на репліці були присутні шильдики Ferrari і фірмові емблеми з жеребцем. У результаті вже за кілька тижнів після покупки автомобіль іспанця заарештувала поліція - і помістила його на штрафстоянку. Ferrari звинуватила в порушенні прав на інтелектуальну власність і зажадала за це дуже суттєву компенсацію в 2,1 мільйона євро і покарання у вигляді року ув'язнення.

Чим італійці мотивували таке суворе покарання, невідомо, але суд у жодному разі аргументи не ухвалив. Суддя нагадав, що відповідач купив готовий автомобіль, знаючи, що це не оригінальний Ferrari. Він не будував його самостійно і, отже, немає відношення до виготовлення підробок. До того ж іспанець не збирався перепродувати репліку і не планував цим заробити. Нарешті, суд зазначив, що машина зроблена настільки недбало, що її за всього бажання досить складно прийняти за справжню Ferrari 430 Scuderia, а отже, відповідач жодним чином не намагався завдати шкоди автовиробнику.

Джерело: Мотор
Фото: Periodismo Del Motor

Обговорення новини

Ford_V8  

Тю, у нас у двірників на тракторі колись був значок Мерса наклеєний. Чи значить це, що Мерс на них мав у суд подати? Ну камон, це тупо. Це його приватна власність, він міг робити з нею все, що захоче. Якщо машина була зареєстрована при покупці, отримала техпаспорта і номера, то вона є ЛЕГАЛЬНОЮ! Які тоді питання?

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація