Fiat Panda 4x4 повертається на ринок

Fiat Panda 4x4 повертається на ринок

31 грудня 2022
0

Бюджетний хетчбек Fiat Panda 4x4 зник із прайсів улітку 2022 року. Виробництво популярної в Європі моделі зупинилося через брак комплектуючих. Але, як повідомив ресурс Passіone Auto Italiane з посиланням на главу Fiat Олів'є Франсуа, виробництво Panda 4x4 відновиться у 2023 році.

Нинішнє покоління моделі залишиться на конвеєрі заводу у Помільяно-д'Арко до 2026 року. Більше того, у 2024 році до нього приєднається новий Panda, розроблений бразильським підрозділом на недорогій платформі CMP.

На відміну від усіх попередніх поколінь моделі, які відносять до європейського A-класу, нова «Панда» перейде у сегмент B. Відомо, що в Бразилії підрісший хетчбек запропонують з гібридною силовою установкою. Тоді як у Європі це буде електромобіль, зібраний на заводі у Сербії.

Щодо Fiat Panda 4x4 третього покоління, то до зупинки виробництва він комплектувався бензиновою «турбодвійкою» TwiAir робочим об'ємом 875 куб. см. Віддача агрегату становила 85 к.с. та 145 Нм крутного моменту. Працював він у парі із шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Точна дата повторного запуску Fiat Panda 4x4 не названа. Наразі це найдешевша легкова модель італійської марки. 2023 року цей «титул» перейде до електричного Fiat Topolino. А з 2027 року електричною буде вся європейська лінійка Fiat.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація