Флагманський електрокросовер Volvo EX90 отримає простіші версії

Флагманський електрокросовер Volvo EX90 отримає простіші версії

28 грудня 2022
0

Компанія Volvo розглядає варіант розроблення більш доступних версій свого флагманського кросовера EX90. Про це в інтерв'ю Motor Trend заявив один із топ-менеджерів американської філії Volvo Cars Хав'єр Варела. За його словами, можливості платформи кросовера це дозволяють.

Флагманську модель на новій платформі Volvo представила у листопаді цього року. EX90 дебютував з трирядним салоном та безальтернативною двомоторною силовою установкою. Однак у Volvo обдумують перспективи випуску більш простих модифікацій. Такі EX90 отримають лише два ряди крісел у салоні. Також для EX90 можуть розробити версію з одним електромотором: у цьому випадку кросовер виявиться задньопривідним.

За словами Варела, сімейство здатне почати розвиватися і в інший бік - наприклад, технічно EX90 можна оснастити ще потужнішими двигунами. На тій самій платформі вже існує кросовер, який позиціонується спортивним. Трохи компактніший Polestar 3 був представлений незадовго до EX90. Складання обох кросоверів у Китаї запустять 2023 року.

Volvo вже працює над наступною версією своєї електричної платформи: через кілька років архітектуру SPA2 замінить новий з позначенням GPA. Поки що про неї відомо лише, що вона забезпечить більш високу швидкість заряджання акумуляторів за рахунок переходу на 800-вольтову архітектуру. А найближчою електричною новинкою бренду має стати компактний позашляховик, відомий зараз як EX30 - його розробляють для наймолодшої частини аудиторії.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація