Фінляндія відправила в Україну шкільні автобуси

Фінляндія відправила в Україну шкільні автобуси

08 грудня 2022
0

У середу, 7 грудня, Фінляндія відправила в Україну перші п'ять автобусів для перевезення дітей та молоді до школи. Про це повідомило міністерство внутрішніх справ країни.

Наприкінці року Фінляндія відправить в Україну більше автобусів. Загалом запланована передача 20 автобусів, які дарують Україні фінські компанії.

Ця пожертва є частиною кампанії солідарності Європейської комісії. Відзначається, що війна Росії вплинула приблизно на 5,7 мільйона школярів в Україні, багато шкіл було зруйновано під час бомбардувань.

«Росія посилила свої напади на цивільні цілі з наближенням зими. Руйнування значні, і Україна потребує багатьох форм допомоги. Наприклад, в країні не вистачає справного транспорту. Фінляндія також надіслала Україні ліки, медичні товари та допомогу в енергетичному секторі. Ми й надалі будемо прислухатися до запитів України та надавати відповідну допомогу. Я хотіла б подякувати всім, хто запропонував свою допомогу», - сказала міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен.

З початку війни в лютому Фінляндія відправила Україні 50 вантажівок цивільної матеріальної допомоги та 4 - Молдові.

Фінляндія також направила в Україну 6 пожежних машин і 13 машин швидкої допомоги. Грошова вартість матеріальної допомоги становить понад чотири мільйони євро. Наразі готується кілька партій загальною вартістю кілька мільйонів євро.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація