Ford Mustang Mach-E загасили лише через дві години після загоряння

Ford Mustang Mach-E загасили лише через дві години після загоряння

05 червня 2023
4

У польському місті Гданськ зареєстровано випадок мимовільного займання електричного Ford Mustang. Це друга подібна подія у Польщі. Попереднього разу займання електромобіля сталося кілька років тому у Померані. Тоді полум'я охопило електричний Mercedes-Benz. Лівідувати пожежу вдалося лише через 21 годину.

Нинішня подія цікава тим, що загасити Ford Mustang Mach-E вдалося за кілька годин. Причому більша частина автомобіля вціліла. Полум’я навіть не встигло дістатися до салону. Хоча більшість подібних випадків завершується повним знищенням чи значними пошкодженнями автомобіля. Крім того, навіть погашений електромобіль може повторно спалахнути. При чому зареєстровані випадки, коли це відбувалося за кілька днів після пожежі.

Як видно у відео з місця події, полум'я виривається з-під автомобіля, у тому місці, де розташована тягова батарея. Пожежним бригадам, які прибули на місце, вдалося охолодити акумуляторний блок протягом двох годин. Для цього вони підняли один бік позашляховика та безперервно спрямовували струмені води на батарею. Також свою роль відіграло й те, що на місце вони прибули практично відразу після того, як спалахнула пожежа.

Як повідомляється, занурювати Ford Mustang Mach-E не стали, як це зазвичай роблять, щоб уникнути повторного займання. Наразі автомобіль стоїть на стоянці. Температуру акумулятора автомобіля постійно контролюють, щоб запобігти повторному займанню. Не виключено, що Ford навіть зможе відновити його.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Danubecaptain  

Електрички, кажете. Ну-ну!

+3-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Вся суть електормобілів. Теслу колись гасили, вилили 30 тон води і так і не загасили, поки сама не догоріла. А вона просто днищем за камінь зачепилися.

+1-8ВІДПОВІСТИ  
Fighting Falcon  

А авто з ДВЗ не самозаймаються? Але який сенс аналізувати відсоткові співвідношення, порівнювати статистику... адже з поодиноких випадків дивані експерти вже все "зрозуміли", "вирішили" і сидять потирають лапки із задоволеним виглядом)).

+3-2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

ВасильЯ, авто з ДВЗ самі просто так не займаються і тушаться відром води, а не тоннами і то не тухнуть. Треба бути або тупим, або маніпулятором, щоб не розуміти різниці, коли горить електромобіль.

+3-6ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація