Ford Mustang вперше в історії отримає чотиридверну версію

Ford Mustang вперше в історії отримає чотиридверну версію

17 травня 2024
0

Ford розглядає можливість запуску лінійки «автентичних» варіантів Mustang із двигунами внутрішнього згоряння. Якщо їй дадуть «зелене світло», то у популярного 60-річного бензинового купе в перші в історії з'явиться чотиридверна версія. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Autocar розповів генеральний директор Ford Джим Фарлі.

На його думку, чотиридверний Mustang має право на існування, якщо він збереже характер оригіналу. Але перш ніж переходити до останнього етапу розширення сімейства, Ford повинен почати з надання блиску оригінальному купе у всіх його версіях. Як приклад Фарлі навів Porsche з її моделями 911 GT3 RS та GT2 RS, у яких за 20 років з'явився цілий ряд похідних.

Глава Ford вважає, що компанія має можливість зробити Mustang доступнішою, легшою і продуктивнішою. Розробки у цьому напрямі вже ведуться. «Початковим внеском» у продуктивність Mustang майбутнього він назвав нещодавно анонсований трековий GTD. Спорткар потужністю 800 к.с. зі складним аеродинамічним пакетом та цінником у 304 тисячі доларів уже пройшов перевірку на Нюрбургрингу.

При цьому плани компанії не передбачають перетворення Mustang на позашляховик, як це зробила Porsche з 911 Dakar. Фанатам спорткара Фарлі пообіцяв, що «вперто боротиметься» за збереження культових двигунів V8 та механічної коробки передач. Але майбутні «Мустанги», швидше за все, будуть гібридними. Хоча колись у культового купе може з'явитись електрична версія.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація