Ford націлився побити рекорд Нюрбургринга з новим Mustang GTD

Ford націлився побити рекорд Нюрбургринга з новим Mustang GTD

24 жовтня 2024
0

У соцмережах з'явився відеотизер, який підтверджує амбіції встановити новий орієнтир для американських автомобілів на Північній петлі. Річ у тім, що поки що жоден «американець» не проїхав Нюрбургринг швидше семи хвилин, а у Ford Mustang GTD є всі шанси це зробити. Глава марки Джим Фарлі назвав як мету час Porsche 911 GT3 RS у кузові 992 - 6:44'848.

Наразі найшвидшим американським автомобілем на Нюрбургринзі є SRT Viper ACR: у 2017 році він подолав Північну петлю за 7:01'30. Утім, навіть тоді суперкар міг проїхати швидше, якби не потрапив в аварію під час наступної спроби. До того ж, з моменту встановлення попереднього рекорду минуло понад сім років, тож вийти з семи хвилин Mustang GTD точно зможе.

Порівняння з Porsche 911 GT3 RS - це вже серйозно, адже німецький автовиробник вважається фахівцем зі складної траси. Однак від звичайного «Мустанга» у версії GTD небагато: по суті йдеться про практично перегоновий болід із допуском на дороги загального користування. Також інженери «блакитного овалу» не стали обмежуватися атмосферним мотором, хоча Porsche свідомо зберегли такий агрегат.

Перевага Ford Mustang GTD за потужністю колосальна: фастбек із компресорним V8 видає 826 кінських сил і 900 Нм крутного моменту. У Porsche 911 GT3 RS безнаддувний опозитний 4,0-літровий шестициліндровий мотор потужністю 525 кінських сил і крутним моментом 465 Нм.

Джерело: Мотор
Фото: Ford

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація