Ford поповнив сімейство позашляховиків

Ford поповнив сімейство позашляховиків

30 квітня 2022
0

Австралійський підрозділ компанії Ford провів презентацію кросовера Everest. Третє покоління моделі отримало ефектний дизайн та «начинку» від пікапа Ranger.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Модель Everest з'явилася в гамі Ford майже 20 років тому. Вона призначена для азійського ринку та країн тихоокеанського басейну, а її виробництво організоване в Індії, Таїланді та В'єтнамі.

Третя генерація моделі значно змінилася зовні. Автомобіль виконаний у новій глобальній стилістиці бренду, а технічні компоненти модель успадкувала від представленого раніше пікапа Ranger. На австралійському ринку рамний позашляховик буде доступний покупцям з двома турбодизелями на вибір та у 4 варіантах виконання.

Для базової версії пропонується 2-літровий двигун Bi-Turbo, що розвиває 209 к.с. та 500 Нм. У парі з ним працює 10-ступіневий автомат, а привід може бути заднім або повним. Для тих, кому потрібен потужніший варіант, компанія підготували 3-літровий V6 Turbo Diesel, що має у своєму арсеналі 250 «конячок» і розвиває 600 Нм крутного моменту. У цьому випадку використовується аналогічна коробка передач, а привід здійснюється на чотири колеса.

Усі Everest можуть буксирувати причіп масою 3,5 тонни. Залежно від версії та комплектації, маса позашляховика становить від 2259 до 2492 кг, а вантажність - від 658 до 741 кг.

Ford Australia пропонує чотири варіанти комплектації, по дві для кожного з моторів. 2-літрова версія може бути в комплектації Ambiente або Trend, а для 3-літрового всюдихода доступні дорожчі варіанти Sport та Platinum.

У стандартну комплектацію увійшли світлодіодна світлотехніка, 17-дюймові легкосплавні диски з всесезонними шинами, тканинне оздоблення салону, двозонний клімат-контроль, 8-дюймова шкала приладів, 10,1-дюймовий сенсорний екран інфо-розважальної системи, 9 селектор вибору із 4 режимів руху (Normal, Eco, Tow/Haul, Slippery).

Крім Австралії, незабаром новинка з'явиться під назвою Ford Endeavour на інших ринках, включаючи Філіппіни, Таїланд та Індію. Модель складе конкуренцію таким позашляховикам, як Toyota Fortuner, Mitsubishi Pajero Sport, Nissan X-Terra та Isuzu MU-X.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація