Ford поверне у виробництво улюблений автомобіль Мерилін Монро

Ford поверне у виробництво улюблений автомобіль Мерилін Монро

19 травня 2022
0

Ford Thunderbird не випускають із 2005 року. Нова модель буде чотиримісним туристичним купе вартістю до 100 тисяч доларів.

Ford готуються відродити легендарну модель Thunderbird. Знамените купе повернеться на ринок після 17-річної відсутності. Про це повідомляє сайт Ford Authority.

Ще в січні концерн Ford продовжив дію прав на торгову марку Thunderbird. Поки подробиць про нову модель небагато - відомо лише, що це буде чотиримісне туристичне купе преміумкласу із заднім приводом та спереду двигуном V8. У лінійці марки модель займе нішу між Ford Mustang та GT.

До рішення воскресити Ford Thunderbird керівництво концерну підштовхнуло успіх нового Chevrolet Corvette - спорткар зараз має дуже мало конкурентів і на нього припадає 63% продажів у сегменті купе вартістю до 100 тисяч доларів.

Власне, перший Ford Thunderbird 1955 року і з'явився, як відповідь Chevrolet Corvette. Втім, він завжди був комфортнішим та розкішнішим, а тому його цінували серед американської еліти та богеми.

Зокрема, саме на Thunderbird свого часу їздили Джон Кеннеді та Мерилін Монро. У 2018 році автомобіль акторки продали з аукціону за 490 тисяч доларів.

Ford Thunderbird випускали до 2005 року і лише побачили світ 11 поколінь моделі. Зараз ранні екземпляри Thunderbird дуже цінують колекціонери й справді стали культовими авто.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація