Ford представив найпотужніший серійний Mustang

Ford представив найпотужніший серійний Mustang

17 вересня 2024
0

Американська компанія Ford презентувала нову версію культової моделі Mustang - GTD. Новинка оснащена 5,2-літровим V8 із нагнітачем і стала найпотужнішою серійною модифікацією, що видає 826 к.с. і 900 Нм.

Потужний мотор, активна аеродинаміка, карбон-керамічні гальма та задня підвіска з адаптивними амортизаторами є ключовими елементами Mustang GTD. З новинкою в компанії планують показати на Нюрбургринзі час менше 7 хвилин.

«З найпершого дня ми були зосереджені на тому, щоб зробити Mustang GTD першим у світі суперкаром із продуктивністю світового класу та душею Mustang», - сказав Грег Гудолл, головний інженер програми Mustang GTD. - «Серце GTD - його 5,2-літровий V8 із наддувом, який видає більше кінських сил на літр, ніж Porsche 911 GT3 RS».

5,2-літровий V8 із наддувом вдосконалює попередні двигуни культового спорткара, використовуючи першу в історії Mustang систему змащення з сухим картером, що може допомогти підтримувати змащення двигуна під час тривалого та складного проходження поворотів. Змінений впуск і випуск, стандартний титановий вихлоп і менший шків нагнітача допомагають досягти номінальних значень вихідної потужності двигуна.

Крім потужності, необхідної для досягнення максимальної швидкості 325 км/год, Mustang GTD також оснащений активними аеродинамічними елементами, що включають активні заднє антикрило і передні закрилки, щоб забезпечити оптимальний баланс швидкості та притискною силою для зчеплення.

Джерело: Авто Центр
Фото: Ford

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація