Ford відкликає понад 600 тисяч машин по всьому світу

Ford відкликає понад 600 тисяч машин по всьому світу

26 листопада 2022
0

Компанія Ford оголосила про рекордну сервісну акцію через небезпечний дефект, який може призвести до пожежі в моторному відсіку. Як повідомляє Reuters, під відклик потрапили 634 тисяч позашляховиків Bronco Sport та Escape 2020-2023 модельного року з трициліндровим двигуном об'ємом 1,5 літра. На автомобілях може тріснути корпус оливовідділювача, що призведе до витоку мастильної рідини, її потрапляння на гарячі деталі та, як наслідок, займання під капотом.

Змінити корпуси оливовідділювача на всіх 634 тисячах автомобілів одночасно важко, тому Ford випустить програмне забезпечення, яке допоможе виявити проблему. Так, якщо програмне забезпечення виявить падіння тиску в паливній рампі, воно видасть повідомлення й автоматично знизить віддачу двигуна. Таким чином, клієнти зможуть доїхати до безпечного місця, зупинити автомобіль та домовитися про сервісне обслуговування.

Ford отримав 54 повідомлення про займання 1,5-літрових моторів, інформації про жертв поки немає. Компанія не стала рекомендувати сотням тисяч власників залишити позашляховики у гаражі до усунення проблеми, оскільки, за її розрахунками, частка дефектних машин невелика. Відкликання охопило 520 тисяч машин у США та близько 114 тисяч за їх межами.

Примітно, що Escape та Bronco вже відкликали через ту саму проблему у квітні цього року. Тоді акція об'єднала 345 451 автомобіль. Згідно з новою інформацією, частина з них може знову опинитися в зоні ризику.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація