Ford відмовився від партнерства з Volkswagen

Ford відмовився від партнерства з Volkswagen

19 січня 2023
0

Ford зменшить свою залежність від технології електромобілів Volkswagen Group, оскільки американський автовиробник переводить свою європейську лінійку автомобілів на електрику. Після запуску двох нових повністю електричних електромобілів, заснованих на виключно електричній архітектурі VW Group MEB, Ford використовуватиме свою власну технологію для майбутніх електромобілів.

Платформа VW MEB була перехідною технологією для Ford, і її використання зекономило компанії як мінімум два роки на розробку, сказав Мартін Сандерс, менеджер з розвитку електронних автомобілів Ford у Європі.

Ford витратить 2 мільярди доларів на переобладнання свого заводу в Кельні, Німеччина, для виробництва двох автомобілів на базі платформи MEB, а також припинення виробництва давнього хетчбека Fiesta.

До 2026 року Ford планує продавати в Європі 600 000 електромобілів на рік.

Перший електромобіль Ford на базі MEB буде представлений у березні і за розмірами буде аналогічним кросоверу VW ID.4. Ford описує другий електромобіль як спортивний кросовер. Він буде запущений у виробництво наступного року в Кельні.

Ford також планує переобладнати свій завод у Валенсії, Іспанія, для створення програмно-визначуваних електромобілів на новій електричній архітектурі, починаючи з кінця цього десятиліття. В даний час завод виробляє компактний позашляховик Kuga, а також великі мінівени Galaxy та S-Max.

Нові електромобілі EV, збудовані у Валенсії, не будуть використовувати архітектуру VW MEB.

Електромобілі, збудовані у Валенсії, також використовуватимуть власне програмне забезпечення автовиробника з розширеними функціями допомоги водію. Торік Ford та VW закрили свою компанію з виробництва автономних транспортних засобів Argo AI.

Ford заявив, що його пасажирська лінійка в Європі стане повністю електричною до 2030 року, і очікує, що дві третини продажів комерційних фургонів будуть повністю електричними або гібридами, що підключаються, до тієї ж дати.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація