Ford відкликає понад 5000 електричних пікапів F-150 Lightning

Ford відкликає понад 5000 електричних пікапів F-150 Lightning

09 грудня 2023
0

Американський автовиробник відкликає кілька тисяч електричних пікапів Ford F-150 Lightning, виготовлених у 2022 та 2023 модельних роках, через проблему з програмним забезпеченням, через яку пікап може залишатись в режимі Off-Road, обмежуючи ефективність електронної системи стабілізації.

Електричний пікап F-150 Lightning завжди був під пильною увагою. Незважаючи на те, що він зарекомендував себе загалом як надійне авто, його багато разів відкликали з моменту його запуску, зокрема через проблему із задньою світловою панеллю, несправність системи обігріву охолоджувальної рідини, ризик пожежі та проблему з системою контролю тиску в шинах. Нова кампанія з відклику стосується загалом 5118 електричних пікапів, вироблених у період з 14 жовтня 2021 року по 18 квітня 2023 року.

Зазначається, що несправність може виникнути після того, як електромобіль отримає бездротове оновлення програмного забезпечення до версії 6.3.0. Це оновлення може призвести до того, що він залишиться в режимі Off-Road з відключеною системою ESC навіть після вимкнення запалювання.

Автовиробнику стало відомо про проблему 9 листопада, коли персонал Ford помітив, що останній вибраний режим водіння почав переноситись між циклами запалювання. Ford попередить власників про відкликання з 18 по 22 грудня 2023 року. Проблему буде вирішено за допомогою оновлення програмного забезпечення, яке власники зможуть встановити вдома або, за бажанням, відвезти електромобіль до дилерського СТО Ford, щоб встановити оновлення.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація