Ford виплатить 1,7 млрд доларів за смерть подружньої пари

Ford виплатить 1,7 млрд доларів за смерть подружньої пари

22 серпня 2022
0

Американського автовиробника Ford зобов'язали виплатити 1,7 мільярда доларів як компенсацію за виробничий дефект в одній із його моделей, що призвів до загибелі подружньої пари в штаті Джорджія в 2014 році, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на Agence France-Presse.

Нерідко за смерть після автокатастрофи присуджується відшкодування збитків у розмірі понад мільйон доларів, але в цьому випадку ця сума є однією з найвищих в історії. Після рішення суду округу Гвіннетт, штат Джорджія, яке було оприлюднено у п'ятницю, Форд заявив учора газеті «The Wall Street Journal», що вона має намір подати апеляцію.

Пікап F-250 Super Duty Мелвіна та Вонсіла Хілл кілька разів перекинувся після того, як на дорозі біля Америкусу, штат Гаваї, лопнула шина. Дах машини не витримав і накрив їх двох у салоні. Після аварії двоє дітей загиблого звернулися до суду та звинуватили компанію Ford у дефекті конструкції автомобіля. Під час судового розгляду, який тривав три тижні, адвокати автомобільної компанії представили різні дослідження в галузі дизайну та безпеки, які, за їхніми словами, доводили, що дах був досить міцним, щоб витримати такий удар.

Однак присяжні визнали винним компанію Ford, яка, згідно з документами, доданими до позову, випустила близько 5,2 млн. автомобілів цієї моделі в період з 1999 по 2016 рік, але тільки в 2017 році був посилений дах.

Сума в 1,7 мільярда доларів відповідає так званим штрафним збиткам, які передбачають більші покарання, ніж компенсація для жертви або жертв, і мають на меті покарати поведінку винного. Часто вони пропорційні фінансовим можливостям цільової особи чи компанії.

Під час окремого судового розгляду та ж колегія суду зобов'язала компанію Ford та мережу автосервісів Pep Boys виплатити 24 мільйони доларів США як компенсацію збитків дітям сім'ї Хілл за встановлення неякісних шин.

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація