Ford заборонить тюнерам доопрацьовувати новий Mustang

Ford заборонить тюнерам доопрацьовувати новий Mustang

15 жовтня 2022
0

Компанія Ford буде встановлювати спеціальний програмний захист на нові Mustang, щоб сторонні тюнінг-ательє не змогли допрацьовувати силові установки моделі. Доступ відкриють лише авторизованим фірмам, а решті, як обіцяє виробник, обійти захист буде практично неможливо.

Як зазначив головний інженер Ед Кренц, таке рішення пов'язане зовсім не з тим, що у компанії хочуть закрити доступ до удосконалення двигунів моделі. Причини інші - насамперед у компанії прагнуть захистити автомобіль від потенційних атак хакерів. Саме з цієї причини буде суттєво посилено захист у блоках керування двигуном. Будь-яка вразливість у програмному забезпеченні може бути потенційно небезпечною для компанії та для майбутніх власників моделі.

Також програмне забезпечення має захистити автовласників від крадіжки їхніх персональних даних - вони можуть зберігатися у вбудованій пам’яті електронних систем автомобіля. При спробі нелегально внести зміни до софту автомобіля, його системи будуть автоматично заблоковані.

Нове, сьоме покоління культового Ford Mustang представили у середині вересня поточного року. Моделі зберегли задній привід, механічну коробку передач і моторну гаму, яка представлена двома агрегатами: 2,3-літровою наддувною «четвіркою» та 5-літровим «атмосферником».

Джерело: fordauthority.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація