«Формула-1» не повернеться до Росії

«Формула-1» не повернеться до Росії

20 серпня 2022
0

Глава Королівських перегонів Стефано Доменікалі зробив заяву щодо можливого повернення гоночної серії до Росії.

«Гроші [за проведення Гран-прі] були шалені, але деякі речі не підлягають обговоренню, - цитує Доменікалі німецький Sport Bild. - Я завжди говорю: ніколи не говори «ніколи». Але в цьому випадку можу пообіцяти - ми не вестимемо з ними жодних переговорів. Перегонів у Росії більше не буде».

Вперше про відміну етапу Гран-прі Росії стало відомо на початку березня. Американські власники чемпіонату з Liberty Media розірвали контракт із російським промоутером. Анульований контракт був розрахований до 2025 року, причому протягом наступних трьох років перегони мали пройти на новій трасі «Игора Драйв» у Санкт-Петербурзі. Іншими словами, залишався примарний шанс на повернення «Формули-1» до РФ після 2025 року у разі переукладання договору, але керівник Королівських перегонів Стефано Доменікалі поставив крапку у цьому питанні.

Перегони Формули-1 проводили у Росії з 2014 року. Після військового вторгненн Россії на теріторію України ряд функціонерів і гонщиків заявили, що не поїдуть до РФ, і вересневі перегони в Сочі були скасовані. «Скасованим» виявився і росіянин Микита Мазепін, який виступав у Формулі-1 - американська команда Haas розірвала з ним контракт 5 березня, за кілька тижнів до старту сезону. Також було розірвано контракт із титульним спонсором, російською компанією «Уралкалій».

Джерело: Sport Bild

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація