Французи випустили велосипед із «ГБО»

Французи випустили велосипед із «ГБО»

09 грудня 2022
1

Французька компанія Pragma Mobility презентувала інноваційний електричний велосипед під назвою Alpha Neo. Цей двоколісник першим у світі отримав водневі паливні осередки. Про це повідомляє сайт виробника.

Електробайк Alpha Neo оснащений мотором потужністю 350 Вт (0,5 кінські сили) на задньому колесі. Його максимальна швидкість становить 25 км/год.

Замість акумуляторної батареї тут встановлено знімний блок паливних осередків. У них шляхом реакції водню виробляється електрика. Запасу водню вистачає на 150 км шляху, а заправлення газобалонного обладнання займає лише 2 хвилини. Розробники дають 5 років гарантії на його силову установку.

Електробайк отримав дискові гальма, світлодіодну оптику та цифрову панель приладів. Паливні осередки мають ще одну перевагу перед акумуляторами - вони набагато легші, тому Alpha Neo з алюмінієвою рамою важить 30 кг.

Вартість унікального двоколісника - 5640 євро.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Andriy86  

Мені було б легше відстебнути 5-10 кілограмовий аккумутор і занести додому для підзарядки, аніж пертися до водневої заправки, яка точно не буде розташована поблизу спального району чи бізнес центру.

+3-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація