Франція видала міжнародний ордер на арешт Карлоса Гона

Франція видала міжнародний ордер на арешт Карлоса Гона

24 квітня 2022
0

Прокуратура Франції видала міжнародний ордер на арешт Карлоса Гона - екс-глави альянсу Renault-Nissan, який втік із Японії до Лівану у 2019 році. Гона звинувачують у переказі коштів Renault-Nissan на рахунок оманської компанії Suhail Bahwan Automobiles (SBA): йдеться про приблизно 15 мільйонів євро, частина з яких була витрачена на покупку яхти. Проте експерти сумніваються, що новий ордер сильно вплине на положення опального топ-менеджера.

У грудні 2019 року Карлос Гон втік з-під домашнього арешту в Японії, де мав чекати на суд. Колишній глава альянсу залишив країну приватним літаком, сховавшись у кофрі для музичних інструментів, і приземлився в Лівані, у якого немає договору про екстрадицію з Японією. Звідти він звинувачував японську владу у змові з керівництвом Nissan, яке чинило опір зближенню з Renault, і критикував нинішню політику автовиробника.

2021 року слідчі з французького Нантера двічі відвідували Бейрут, допитували свідків і самого Гона. Проте, як зазначає The Wall Street Journal, виданий за підсумками слідства ордер навряд чи хоч якось вплине на положення Гона. У обвинуваченого, крім французького та бразильського паспортів, є і ліванський, а Ліван не видає своїх громадян. Окрім цього, екс-бізнесмен вже перебуває у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу. «Дивовижним» французький ордер назвали і представники самого Гона.

У лютому Гон поділився новими подробицями про свою втечу та життя в Лівані. Він розповів, що залишив Японію, бо не сподівався на справедливий суд від місцевої влади, боявся за сім'ю та не хотів помирати у в'язниці. Наразі колись успішний топ-менеджер живе з дружиною в Бейруті і з усіх сил намагається відбілити свою репутацію.

Джерело: The Wall Street Journal,

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація