Geely ліквідувала електричний суббренд

Geely ліквідувала електричний суббренд

04 жовтня 2023
0

Китайський автовиробник Geely ліквідував електричний суббренд Geometry. Незважаючи на загальну тенденцію, навпаки, виділяти електричні моделі в окремі марки, Geely вирішила зробити моделі Geometry частиною основної лінійки.

Фактичний перехід розпочався ще у квітні поточного року, але офіційно компанія оголосила про це лише у жовтні.

Суббренд Geometry був заснований у 2019 році, а «наказ» про відміну «реєстрації» у зв'язку з «розпуском» було підписано 20 вересня 2023 року. Причини стандартні - Geometry показувала надто низькі продажі.

Компанія спеціалізувалася на доступних електрокарах, але відколи конкуренти типу BYD і Wuling посилили свою присутність на ринку, марка перестала бути конкурентоспроможною. За минулі місяці 2023 Geometry продала менше 40 тисяч автомобілів, що для китайського ринку вкрай мало.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація