Geely продала частину своїх акцій у Volvo

Geely продала частину своїх акцій у Volvo

19 листопада 2023
0

Geely Group продала 100 мільйонів акцій Volvo. Внаслідок акції шведського автовиробника впали на 14%. Але Geely не бачать у цьому проблеми, стверджуючи, що це частина довгострокового плану оздоровлення бренду.

Geely володіла 82% акцій Volvo, що, як кажуть у компанії, призвело до волатильності цін через обмежену кількість публічних акцій. З цією проблемою стикається й VinFast, 99,7% акцій якого належить одному акціонеру.

Як повідомив Carscoops із посиланням на інформаційне агентство Reuters, Geely продала 100 мільйонів своїх акцій Volvo Cars за 350 мільйонів доларів. Вони були продані по 3,51 доларів за одиницю за ринкової вартості 3,87 доларів. Після операції частка китайської Групи у Volvo скоротилася до 78,7%. У своїй заяві Geely зазначила, що цей крок спрямований на «збільшення кількості акцій у вільному обігу та подальше розширення бази акціонерів».

Тієї ж думки дотримується й генеральний директор Volvo Джим Роуен. З його слів, збільшення публічного пакету акцій та торгової ліквідності принесе користь як новим, так й існуючим інвесторам. Як заявила Geely, доходи від цієї угоди будуть спрямовані на розвиток бізнесу, зокрема, на перетворення Volvo на виробника електромобілів.

Джерело: Авто Центр
Фото: Reuters

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація