Geely стала одним з найбільших акціонерів Aston Martin

Geely стала одним з найбільших акціонерів Aston Martin

20 травня 2023
0

Китайська автомобільна компанія Geely Holding інвестувала 234 млн фунтів стерлінгів ($290 млн) у британського виробника спортивних автомобілів Aston Martin. Про це йдеться в пресрелізі Aston Martin.

Угода передбачає придбання 42 млн акцій у найбільшого акціонера Aston Martin - компанії Yew Tree канадського мільярдера Лоуренса Стролла - за ціною 3,35 фунта за акцію і підписку ще на 28 млн нових акцій за такою самою ціною.

Завдяки угоді Geely збільшить свою частку в Aston Martin більше ніж удвічі - до 17% і стане третім за величиною акціонером компанії після Yew Tree (21%) та саудівського суверенного інвестфонду Public Investment Fund (18%).

Geely також отримає місце в раді директорів Aston Martin.

«Вони запропонували нам глибоке розуміння ключового стратегічного ринку зростання, яким є Китай, а також можливість отримати доступ до їх технологій і компонентів», - зазначив у своїй заяві Стролл.

Угода принесе Aston Martin, який за свою історію сім разів банкрутував, 95 млн фунтів готівкою та дозволить скоротити чистий борг, який на кінець березня становив 868,1 млн фунтів, вказує Reuters.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація