Geely випустила ще два електрокари на HarmonyOS

Geely випустила ще два електрокари на HarmonyOS

10 листопада 2022
0

Автомобільний бренд Geometry, який є дочірнім підприємством китайського гіганта Geely, спочатку був орієнтований на електричні транспортні засоби і вже робить певні успіхи в цьому напрямку. Наприклад, учора, 8 листопада, виробник представив світу відразу дві нові моделі - кросовер середніх розмірів M6 та електричний міський седан G6. І хоча обидва автомобілі виглядають досить привабливо, основна їхня фішка полягає в мультимедійній системі, побудованій на базі операційної системи HarmonyOS від Huawei. Цей «цифровий салон» виявився настільки багатим на функції та можливості, що Geely явно планує використовувати систему у всіх нових електрокарах.

Наприклад, HarmonyOS надає потенційному власнику цих електрокарів просунуту навігацію. Користувачеві не потрібно сидіти в салоні та налаштовувати маршрут додому чи на роботу - достатньо вказати конкретні точки в додатку зі смартфона, щоб автомобіль одразу після включення активував супутникову навігацію та проклав маршрут автоматично з будь-якої точки міста чи навіть країни. При цьому навігаційна система набагато багатогранніша, ніж у багатьох європейських автомобілях. І, звичайно, HarmonyOS дозволяє підключати смартфон до мультимедійної системи автомобіля - у випадку з новими гаджетами Huawei інтеграція найглибша.

Також хотілося б відзначити, що салони автомобілів виглядають дуже привабливо і навіть преміально - деякі елементи виглядають навіть багатшими, ніж на деяких люксових автомобілях. І це з урахуванням того, що обидві новинки відносно доступні - Geometry G6 продають всього за 20 600 доларів у базовій версії із запасом ходу 480 кілометрів, тоді як варіант зі збільшеною ємністю акумулятора коштує 23 430 доларів. І, що найцікавіше, кросовер продають за тією ж ціною, що й седан - базова версія M6 коштує 20 600 доларів при запасі ходу 450 кілометрів, а варіант із запасом ходу 580 кілометрів віддають за 23 430 доларів.

У самій Geometry це пояснюють спрощеною ціновою політикою, яка помітно спрощує вибір покупця - незалежно від того, чи хоче користувач кросовер чи седан, за ту саму ціну він отримує однакову комплектацію і майже рівний запас ходу. Відповідно, потенційний покупець просто вибирає кузов, що підходить під його запити, і сміливо відправляється в магазин. Більше того, у електрокарів навіть силові агрегати ідентичні, так що динаміка розгону та максимальна швидкість у них теж одні й ті самі - 201 кінська сила, до сотні за 6,9 секунди та 150 км/год максимальна швидкість руху.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація