General Motors готує суперкар на базі Corvette

General Motors готує суперкар на базі Corvette

20 листопада 2022
0

З моменту прем'єри восьмого покоління спорткара Chevroelt Corvette C8 в модельній лінійці автомобіля з'явилося вже декілька його доопрацьованих варіантів. Але на цьому формування гами Corvette C8 не завершилося - у 2023 та 2024 роках на ринок вийдуть ще потужніші виконання. А сам спорткар Corvette ляже в основу нового суперкара General Motors.

Очільник General Motors Марк Ройсс, виступаючи на презентації для інвесторів у Нью-Йорку, підтвердив створення гібридної версії Corvette C8 - у 2023 році з'явиться варіант Corvette Grand Sport із 600-сильною бензоелектричною силовою установкою на базі 6,2-літрового V8. У 2024 відбудеться прем'єра 850-сильного Corvette ZR1, який отримає форсований 5,5-літровий двигун від модифікації Z06 і стане орієнтованим на трекову експлуатацію.

Флагманською моделлю покоління C8 стане версія Corvette Zora, названа на честь автора першого Corvette Зори (Захарія) Аркуса-Дантова. Ім'ям інженера назвуть 1000-сильний супергібрид на базі 5,5-літрового двигуна V8. Дебют цієї моделі заплановано на 2025 рік. Але найекстремальнішим варіантом виявиться якийсь безіменний суперкар, який створять на платформі Chevrolet Corvette C8.

При цьому новий автомобіль формально не входитиме до лінійки моделі, а стане флагманом марки та однією з найпотужніших дорожніх машин у гамі General Motors. Терміни появи такого автомобіля не названі, як не позначено і тип силової установки - не виключено, що йдеться про повністю електричний суперкар.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація