Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula

Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula

10 вересня 2024
0

Британська компанія Ginetta запустила у виробництво суперкар Akula. Легке купе оснащене потужним мотором, 6-ступінчастою «механікою» і значним «цінником».

Дебют прототипу Akula відбувся в березні 2019 року на автошоу в Женеві. Планувалося, що виробництво буде розпочато в січні 2020 року, але запуск відклали на невизначений час.

Ginetta Akula в процесі доведення отримала атмосферний 6,4-літровий V8, замість попереднього 6-літрового. Потужність нового силового агрегату досягає 600 к.с., а крутильний момент досягає 670 Нм. Вся ця міць прямує до задніх коліс через 6-ступінчасту механічну коробку передач. Як альтернативу клієнти можуть замовити 7-ступінчасту роботизовану КП з двома зчепленнями.

Реалізувати потенціал машини допомагає диференціал підвищеного тертя власної розробки. Як опцію можна оснастити купе карбон-керамічними гальмами.

Завдяки монококу і кузовним панелям із вуглецевого волокна суперкар важить лише 1190 кг. Вага рівномірно розподілена між осями. Автомобіль отримав двоважільну підвіску і 20-дюймові легкосплавні диски.

Розгін до першої «сотні» займає всього 2,9 секунди, максимальна швидкість заявлена на рівні 290 км/год. Бака на 100 л палива вистачить, щоб подолати без зупинки 724 км. Двомісне купе має місткий багажник об'ємом 473 л.

Компанія планує виготовити всього 20 автомобілів, вартістю від 275 тисяч фунтів без урахування податків і доставки. За поточним обмінним курсом це становить $362300.

Джерело: Авто Центр
Фото: Ginetta

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація